2020-10-19 18:34

Guvernul vrea să suplimenteze bugetul pentru achiziția de TABLETE școlare

 |  22:44
Guvernul vrea să suplimenteze bugetul pentru achiziția de TABLETE școlare

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că bugetul pentru achiziţia de tablete şcolare a fost suplimentat cu 50 de milioane de euro. Totodată, s-a stabilit ca pentru fiecare tabletă să fie alocați 250 de euro.

"În ceea ce priveşte tabletele şcolare, într-o primă lectură s-a discutat despre suplimentarea bugetului cu 50 milioane de euro pentru studenţii beneficiari de burse sociale din cadrul universităţilor de stat. Azi, Guvernul a aprobat această măsură de suplimentare a bugetului pentru tablete şcolare cu 50 de milioane euro. De asemenea, Guvernul a aprobat ca valoarea eligibilă a tabletelor şcolare, care era de 200 euro, să crească la 250 euro/tabletă", a spus Boloş la finalul şedinţei Executivului, citează agerpres. 

Pentru asigurarea de echipamente de protecţie şi de dispozitive medicale necesare activităţii de curs în cadrul universităţilor în care, încă se desfășoară cursuri, laboratoare sau seminarii, a fost aprobat un buget de 10 milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene a mai precizat că, după publicarea Ordonanţei în Monitorul Oficial, apelul de proiecte urmează să fie deschis pe 19 octombrie, iar depunerea aplicaţiilor de finanţare se va face începând cu data de 25 octombrie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE