2024-04-26 15:42

Federația Națională a Părinților solicită renunțarea la teze și închiderea școlilor la incidența de 6/1000 de locuitori

 |  12:03
Federația Națională a Părinților solicită renunțarea la teze și închiderea școlilor la incidența de 6/1000 de locuitori

Federația Națională a Părinților solicită renunțarea la tezele de la finalul semestrului, dar și revenirea la scenariul în care școlile se închid la atingerea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori. Cererile vin cu o zi înainte ca ministrul Educației să anunțe în ce format va începe școala de luni, după două săptămâni de vacanță. Reprezentanții părinților îl acuză pe ministru de faptul că ia decizii fără consultarea partenerilor de dialog social.

„Vă solicităm ca, prin măsurile pe care le veți impune începând cu data de 08.11.2021, să dispuneţi ca școlile să fie închise, imediat, la atingerea pragului de 6 la mia de locuitori, prin decizie CJSU/CMBSU și, în funcție de infrastructură și alte particularități, școlile să poată decide suspendarea activității cu prezența fizică, acordând prioritate prezenței fizice la cursuri, elevilor din ani terminali şi din învățământul primar, prin decizia consiliului de administrație al unităților de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB”, se arată în scrisoarea trimisă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vă solicităm să eliminați susținerea tezelor ca instrument de evaluare. Fără un ritm neîntrerupt al învățării, fără posibilitatea parcurgerii materiei într-un ritm coerent și unitar, tezele nu reprezintă „ultimul bastion al unei evaluării obiective”. Nu putem vorbi de o evaluare obiectivă în condițiile unei perioade atât de scurte de predare, fragmentată de o vacanță neprevăzută, cu un ritm diferit de la o şcoală la alta, mai ales acolo unde predarea s-a făcut când cu prezență fizică, când online, nerespectându-se parcursul firesc de predare-învățare-aprofundare”, spun părinții din FNAP.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE