2024-04-26 15:54

După table inteligente, ministrul Cîmpeanu promite elevilor LABORATOARE moderne de IT și Științe

 |  19:17
După table inteligente, ministrul Cîmpeanu promite elevilor LABORATOARE moderne de IT și Științe

Ministrul Sorin Cîmpeanu are planuri mari pentru școlile românești. După ce a promis că toate școlile vor fi dotate cu table inteligente, Cîmpeanu anunță elevii că vor beneficia de laboratoare moderne de IT și științe.

„Sunt 10.000 de laboratoare prevăzute în PNRR. Sunt 300 de milioane de euro pentru 10.000 de laboratoare. Înseamnă o investiție de 30.000 de euro per laborator de științe. Un laborator de științe presupune un nivel înalt de digitalizare. Acel nivel înalt de digitalizare nu va însemna nimic dacă nu vom avea profesorii pregătiți din perspectiva pedagogiei digitale”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, abia de anul viitor, 100 de mii de profesori vor începe cursurile de formare în domeniul pedagogiei digitale, cursuri care se vor încheia în 2024.

Până atunci, ministerul trebuie să găsească și profesioniști pentru pregătirea profesorilor.

Din septembrie 2023, elevii vor putea participa și ei la cursuri opționale de literație digitală, la care vor învăța nu doar cum să folosească un calculator, ci cum să creeze conținut digital și să se ferească de pericolele de pe internet.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE