2024-05-04 02:50

DOCUMENT complet. Toate MODIFICĂRILE aduse sistemului de educație

 |  16:06
DOCUMENT complet. Toate MODIFICĂRILE aduse sistemului de educație

Cele două proiecte de lege anunțate de Ministerul Educației au fost publicate în consultare publică pe site-ul edu.ro. Lansarea vine la un an de la publicarea Raportului România educată.

Legile în proiect sunt în consultare până pe 24 august, iar după această etapă vor fi ajustate în funcție de propuneri, aprobate în Guvern și trimise în Parlament pentru a parcurge procesul legislativ. În această perioadă “așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați”, spunea în conferință, marți, Sorin Cîmpeanu.

„E o zi importantă. Azi lansăm în consultare publică pentru aproape o lună jumate, mai precis până pe 24 august, proiectele celor două Legi ale Educației: Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior. Sunt două legi care doresc să reformeze de o manieră radicală, necesară și așteptată sistemul de educație.

Mulțumesc celor care, din 14 iulie 2021, au susținut Minsiterul Educației în identificarea celor mai eficiente soluții de implementare a principiilor din proiectul ”România Educată”, un proiect la realizarea căruia au contribuit peste 10.000 de specialiști.

De la finele ședinței de guvern cele două proiecte sunt pe site-ul Ministerului Educației, alături de expunerea de motive și câte o sinteză.

La finalul perioadei de consultate publică vrem să avem o formă îmbunătățită a acestor proiecte așa încât, la începutul lunii septembrie, să intre în procedură parlamentară de adoptare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Principalele modificări aduse sistemului de educație pot fi consultate AICI.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-13

Documente:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE