2024-04-27 07:33

Coronavirus: Premierul Ludovic Orban anunță: Când se vor redeschide școlile?

 |  20:50
Coronavirus: Premierul Ludovic Orban anunță: Când se vor redeschide școlile?

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că școlile vor fi redeschise „imediat ce împreună cu specialiştii din INSP, din Consiliul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, se va considera că este posibil”.

Pentru Guvern este important să se intre pe un trend descendent al infecțiilor şi acest trend descendent al numărului de infectări să fie cât mai pronunţat, pentru ca să se gândească la „revenirea la normalitate”

AGERPRES: Aţi vorbit despre şcoli, există posibilitatea ca acestea să fie deschise în semestrul al doilea?

Ludovic Orban: Sigur că asta ne dorim. Ne dorim să revină copiii la şcoală, să revină cadrele didactice la şcoală. Ne-am confruntat, în schimb, cu o situaţie de creştere a numărului de infectări. Ţineţi minte că, în momentul în care am luat acele decizii nepopulare, care au generat destulă nemulţumire şi, într-un fel, justificată, dar a trebuit să luăm aceste decizii pentru că altfel nu reuşeam să oprim creşterea numărului de infectări. Pentru noi este extrem de important să intrăm pe un trend descendent şi acest trend descendent al numărului de infectări să fie cât mai pronunţat, pentru ca să putem să ne gândim la revenirea la normalitate. Imediat ce va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, imediat ce împreună cu specialiştii din INSP, din Consiliul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, se va considera că este posibil, vom lua decizia de a redeschide şcolile. Şi ne dorim ca această decizie să fie cât mai apropiată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-29



Parerea ta...

MARIA
03 Dec 2020

Este foarte convenabil sa va cramponati, domnule prim ministru, luni de zile de indicele de infectare ca sa mai faceti niste economii din fondul Ministerului Educatiei prin utilizarea domiciliului, a dispozitivelor si utilitatilor elevilor si profesorilor fara a deconta aceste cheltuieli in plus ale familiilor elevilor si ale profesorilor. Aceasta "protectie" a sanatatii populatiei inseamna nationalizarea proprietatii dispozitivelor si utilitatilor (nu doar in invatamant) fara acordul proprietarilor si mari economii la bugetul de stat - nu inteleg pentru ce fiindca nici sanatatea, nici educatia, nici economia, nici drepturile cetatenilor si nici bunul mers al societatii nu sunt asigurate de 8 luni incheiate. Nu v-ar strica, dv si guvernului pe care il reprezentati, putina onestitate in aceasta situatie de criza. Economia si educatia sunt la pamant, iar sanatatea - pentru care faceti atata caz - este sub pamant: a se vedea ce "transpira" din spitale, de la pacienti si de la rudele acestora. Inainte de Sf Nicolae si Craciun, ar fi indicat ca dv si restul politicienilor si sa renuntati la ipocrizie - fiti onesti, deschideti scolile, lasati lumea sa mearga la munca si asigurati conditii de tratament conform contributiei asiguratilor pentru sanatate si imprumuturilor acordate de UE in acest scop. Multa intelepciune va doresc dv si tuturor romanilor!
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE