2021-01-24 20:09

Coronavirus: Premierul Ludovic Orban anunță: Când se vor redeschide școlile?

 |  20:50
Coronavirus: Premierul Ludovic Orban anunță: Când se vor redeschide școlile?

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că școlile vor fi redeschise „imediat ce împreună cu specialiştii din INSP, din Consiliul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, se va considera că este posibil”.

Pentru Guvern este important să se intre pe un trend descendent al infecțiilor şi acest trend descendent al numărului de infectări să fie cât mai pronunţat, pentru ca să se gândească la „revenirea la normalitate”

AGERPRES: Aţi vorbit despre şcoli, există posibilitatea ca acestea să fie deschise în semestrul al doilea?

Ludovic Orban: Sigur că asta ne dorim. Ne dorim să revină copiii la şcoală, să revină cadrele didactice la şcoală. Ne-am confruntat, în schimb, cu o situaţie de creştere a numărului de infectări. Ţineţi minte că, în momentul în care am luat acele decizii nepopulare, care au generat destulă nemulţumire şi, într-un fel, justificată, dar a trebuit să luăm aceste decizii pentru că altfel nu reuşeam să oprim creşterea numărului de infectări. Pentru noi este extrem de important să intrăm pe un trend descendent şi acest trend descendent al numărului de infectări să fie cât mai pronunţat, pentru ca să putem să ne gândim la revenirea la normalitate. Imediat ce va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, imediat ce împreună cu specialiştii din INSP, din Consiliul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, se va considera că este posibil, vom lua decizia de a redeschide şcolile. Şi ne dorim ca această decizie să fie cât mai apropiată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE