2022-08-15 22:45

Caz SURPRINZĂTOR la Evaluarea Națională: Unui elev i-a crescut nota de la 2,80 la 8,70, după contestații

 |  17:17
Caz SURPRINZĂTOR la Evaluarea Națională: Unui elev i-a crescut nota de la 2,80 la 8,70, după contestații

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022. După rezolvarea contestațiilor, 17 note au înregistrat diferențe mai mari de 2 puncte, potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației.

16 dintre aceste situații au fost la Limba și literatura română și o singură lucrare la Matematică. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, au existat lucrări cu diferențe extrem de mari între nota primită inițial și cea după contestații.

Un caz surprinzător a fost la Bihor, unde un elev evaluat inițial cu nota 2,8 a primit, după contestații, nota 8,70. A fost cea mai mai diferență înregistrată anul acesta la contestații. Ministrul a explicat că eroarea a fost la nivelul transcrierii notei.

Un alt caz a fost în județul Prahova, unde un elev a primit, după contestații, o notă cu 3,75 puncte mai mare. Aceste situații, spune ministrul Educației, reprezintă încă un motiv pentru a extinde evaluarea digitalizată a lucrărilor la nivelul întregii țări.

„În momentul în care te pui în postura elevului care ştie că a făcut de 8,70 şi îşi vede rezultatul de 2,80 este dramatic. De aceea suntem datori să facem tot posibilul să facem tot ce este posibil să evităm astfel de situaţii”, a explicat Cîmpeanu, într-o declarație susținută joi la Guvern.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE