2024-05-05 12:38

Un nou sistem de monitorizare a CALITĂȚII AERULUI va fi utilizat în Capitală

 |  14:00
Un nou sistem de monitorizare a CALITĂȚII AERULUI va fi utilizat în Capitală

Primăria Capitalei a primit 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de municipalitate şi care este complementar celui administrat de Ministerul Mediului.

Senzorii, care au fost oferiţi administraţiei locale de către o fundaţie, monitorizează concentraţiile de pulberi în suspensie şi dioxid de azot şi vor deveni funcţionali cel mai probabil din luna ianuarie a anului viitor, după finalizarea procesului de calibrare.

„Am recepţionat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În perioada următoare, vom demara procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care municipalitatea îl deţine şi care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers. Sistemul, gestionat de Direcţia de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluţia concentraţiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 şi dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentraţiei de poluanţi în aer”, a anunțat pe Facebook primarul Nicuşor Dan.

După procedura de calibrare, cei 44 de senzori vor fi instalaţi, în prima lună a anului viitor, în diferite zone din Capitală. După instalarea senzorilor, datele obţinute în cadrul monitorizării realizate cu ajutorul acestora vor fi făcute publice pe portalul web al Primăriei generale a Capitalei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE