2024-04-26 16:52

Primul pas pentru extinderea infrastructurii de tramvai din Capitală. Ce zone sunt vizate?

 |  16:01
Primul pas pentru extinderea infrastructurii de tramvai din Capitală. Ce zone sunt vizate?

S-au atribuit contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km. Primarul Nicuşor Dan anunță că procedura de achiziţie publică a fost împărţită în patru loturi.

Primul presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii, prin care se va lega linia 32 de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21 spre Strada Sfânta Vineri. Acest lot a fost atribuit companiei Metroul SA. Valoarea studiului de fezabilitate este de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, printr-o extindere cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi Str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Haţieganu - Şos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică. Acest studiu de fezabilitate a fost atribuit tot companiei Metroul SA, cu o valoare de 3.977.000 lei fără TVA, termenul de elaborare fiind tot de 9 luni.

Prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între Str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa este în lotul 3. Studiul a fost atribuit companiei Intergroup Engineering SRL, cu o valoare de 1.276.041,67 lei fără TVA. Termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 4 prevede extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din Str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum şi a fost atribuit companiei Intergroup Engineering SRL. Studiul de fezabilitate costă 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este, de asemenea, de 9 luni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE