2024-05-03 19:15

Un mare producător de ANVELOPE a lăsat Rusia și își ridică fabrică în România

 |  15:16
Un mare producător de ANVELOPE a lăsat Rusia și își ridică fabrică în România

Cunoscutul producător finlandez de anvelope Nokian Tyres a decis să investească 650 milioane de euro în România pentru construcţia unei uzine de anvelope. Producătorul nordic era în căutarea unei noi locaţii de producţie, după ce a decis să se retragă din Rusia ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope. Noua uzină va fi amplasată la Oradea, în apropiere de graniţa cu Ungaria, iar capacitatea anuală de producţie a uzinei va fi de şase milioane de anvelope, cu posibilitatea de extindere în viitor.

Construcția fabricii ar trebui să înceapă la aînceputul anului viitor, iar primele anvelope vor ieși de pe liniile de asamblare în a doua parte din 2024. Investiția va include și un centru logistic de distribuție anvelope.

La viitoarea uzină de la Oradea, unde ar urma să lucreze aproximativ 500 de angajaţi, vor fi produse în special anvelope pentru autoturisme şi SUV-uri care vor fi vândute în principal pe piaţa din Europa Centrală.

"După o analiză atentă a peste 40 de locaţii şi mai mulţi factori, precum forţa de muncă calificată disponibilă, avantajele logistice şi mediul de afaceri stabil, a devenit clar că Oradea este cea mai bună alegere pentru noua noastră uzină. Suntem decişi să construim o uzină cu emisii zero de CO2, prima din industria noastră. Locaţia din România susţine acest obiectiv deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere", a declarat şi directorul de operaţiuni de la Nokian Tyres, Adrian Kaczmarczyk.

Compania, care a fost înființată în 1988, are în momentul de față 4.900 de angajați și produce anvelope în Finlanda și SUA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE