2024-05-02 17:31

Tramvaie noi în Capitală. Pe ce linii vor circula

 |  17:25
Tramvaie noi în Capitală. Pe ce linii vor circula

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a declarat marți că în această vară vor fi livrate primele tramvaie de către Astra Arad. Ele vor circula pe liniile 41, 32 și 21.

„Începând cu mijlocul acestui an o să înceapă să vină cele 100 de tramvaie livrate de Astra. Primele tramvaie vor veni pe linia 41, următoarele vor intra pe linia 32, respectiv pe linia 21. De la furnizarea prototipului, în fiecare lună furnizorul e obligat să furnizeze câte 4 tramvaie pe lună. Eu sper ca acest contract să fie urmat îndeaproape, pentru că cetăţenii urmăresc ce se întâmplă şi, mai mult de atât, e vorba de fonduri europene şi deja există o sancţiune de circa 10% dată în urma procedurii efectuate în anul 2018 şi nu ne dorim noi, ca municipalitate, alte sancţiuni”, a afirmat Criţ, după deschiderea evenimentului Zilele Feroviare – Summit-ul de Investiţii Club Feroviar.

În planurile de investiţii ale municipalităţii sunt trecute alte 100 de tramvaie, însă necesarul actual este de 300 de astfel de vehicule, mai ales că STB are în vedere extinderea reţelei de tramvai cu încă 50 de kilometri. “Dacă urmărim planurile de investiţii ale municipalităţii, acolo practic mai e trecută o cantitate de tramvaie necesară, încă circa 100 de tramvaie. E clar că în momentul de faţă noi avem un program de transport, iar necesarul pentru îndeplinirea programului de transport pe zona de cale de rulare, pe zona de tramvai, este de circa 300 de tramvaie. Acesta e necesarul de tramvaie în momentul de faţă, acestea sunt tramvaiele pe care le utilizăm. E nevoie de 300 de tramvaie acum, astăzi. Dacă vrem să extindem, reţeaua, e nevoie de mai multe tramvaie. În condiţiile în care o să avem tramvaie noi, e clar că, odată cu cererea mărită de transport, o să fie nevoie de mai multe tramvaie”, a mai spus Criţ, citat de romaniatv.net.

Directorul general al STB spune că societatea este pregătită pentru investiţii și în zona de infrastructură. Astfel, în perioada următoare, vor fi modernizaţi 50,2 kilometri de cale de rulare pentru tramvai. De asemenea, se doreşte extinderea unor linii de tramvai în Bucureşti şi “penetrarea judeţului Ilfov şi, împreună cu CFR SA, împreună cu Metrorex, ne dorim ca tot ceea ce înseamnă zona de transport în zona metropolitană să fie un câştig pentru viitor”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE