2024-05-07 19:38

Sfaturile ministrului Virgil Popescu pentru a ECONOMISI energie

 |  17:28
Sfaturile ministrului Virgil Popescu pentru a ECONOMISI energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, recomandă populației să își schimbe aparatele electrocasnice cu unele care consumă mai puțin, dar și centralele pentru a reduce consumul de curent și gaz. Ministrul consideră că populația ar trebui ajutată să poată face aceste noi achiziții.

"Pentru persoanele fizice, acasă, am recomandat și, evident, aici trebuie să venim în sprijinul lor, schimbarea electrocasnicelor cu electrocasnice eficiente, care au o clasă de energie A+, A++, care să fie cu A în față", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Evident, și acolo oamenii trebuie ajutați, pentru că nu-i ușor să-ți schimbi, trebuie să ai banii ca să schimbi", a admis el.

"Apoi, la consumul de gaze, pentru cei care au centrală individuală, eu personal mi-am schimbat înainte de iarna trecută și fac economie cu aproape 30% la consumul de gaz schimbând doar centrala într-una eficientă, nouă, cu recuperarea căldurii", a explicat Virgil Popescu.

"Avem posibilitățile acestea și să știți că centrala aceea nu era cu mult mai scumpă decât centrala de acum 9 ani care-o aveam și pe care am cumpărat-o atunci. Deci sunt modalități (...). La nivelul ministerului lucrăm cu Asociația producătorilor de energie și a celor de gaze naturale și vrem să facem chiar să promovăm un clip ca să învățăm oamenii pe toate televiziunile să înțeleagă ce înseamnă eficiența energetică", a mai menționat ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-14

In legatura cu acest articol...

Ce a scos la iveală ancheta Consiliului Concurenței privind prețurile la CARBURANȚI

Termoenergetica a anunțat când încarcă cu apă instalaţiile de alimentare cu energie termică

Cu cât vor crește salariile mici din România, dacă Uniunea Europeană va adopta directiva privind salariul minim european?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE