2024-05-06 11:52

Șefa Comisiei Europene propune REDUCEREA consumului de electricitate în orele de vârf

 |  15:46
Șefa Comisiei Europene propune REDUCEREA consumului de electricitate în orele de vârf

Ursula Von der Leyen a anunțat propunerile executivului european pentru problema gazului rusesc. Șefa Comisiei Europene a declarat că Europa trebuie să reducă veniturile pe care Putin le folosește pentru a finanța războiul împotriva Ucrainei.

Ursula Von der Leyen a anunțat noi măsuri pentru a gestiona criza din energie. Concret, Comisia Europeană propune o plafonare a prețului la gazul rusesc, după modelul G7, alături de măsuri care includ o reducere obligatorie, pe teritoriul Uniunii Europene,  a consumului de electricitate în orele de vârf.

Măsurile mai prevăd o plafonare a veniturilor producătorilor de energie care nu folosesc gaze.

Șefa Comisiei Europene a mai anunțat și constituirea unui fond de solidaritate, pe modelul celui din pandemie, pentru achiziționarea combustibililor fosili.

La Vladivostok, președintele rus a amenințat că o să întrerupă livrările de energie dacă vor fi impuse plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaz din Rusia.

"Rusia manipulează piețele noastre energetice și ne confruntăm cu prețuri astronomice. Așa că vom depune măsuri pentru a proteja consumatorii vulnerabili și întreprinderile. Avem puterea economică, voința politică și suntem uniți", a declarat Ursula Von der Leyen.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-07

In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis, ÎNDEMN pentru români: ”Unde se poate face economie este înţelept, bine şi corect să se facă”

Prima școală INDEPENDENTĂ ENERGETIC din România




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE