2024-04-26 19:07

România a primit tranșa a treia de 3 miliarde de euro din partea CE

 |  14:47
România a primit tranșa a treia de 3 miliarde de euro din partea CE

Comisia Europeană a plătit marţi a treia tranşă, în valoare de 8,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat în cadrul instrumentului SURE. De această sumă beneficiază cinci state membre, între care și România.

Țara noastră a primit 3 miliarde de euro, Belgia - 2 miliarde de euro, Ungaria - 200 de milioane euro, Portugalia – 3 miliarde euro, iar Slovacia - 300 de milioane de euro, scrie hotnews.ro.

Aceste împrumuturi le va permite respectivelor state membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă. Astfel, sprijinul financiar va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți.

Potrivit Comisiei Europene, 15 state membre au primit aproximativ 40 de miliarde de euro în cadrul instrumentului SURE al UE în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul lunii noiembrie. Odată ce se vor aloca toate sumele în cadrul SURE, România va primi 4,1 miliarde de euro, Belgia - 7,8 miliarde de euro, Ungaria – 504 milioane de euro, Portugalia – 5,9 miliarde euro, iar Slovacia – 631 milioane de euro.

"Odată cu cea de a treia emisiune SURE de succes din acest an, am pus la dispoziția unui număr de 15 state membre aproximativ 40 de miliarde EUR pentru a le sprijini în atenuarea impactului social al actualei pandemii de COVID-19. Acest sprijin va ajuta întreprinderile să își păstreze angajații. Programul SURE este o dovadă a angajamentului UE de a furniza rapid statelor membre mijloacele financiare de urgență necesare pentru a depăși această criză. Eticheta de „obligațiuni cu impact social” reprezintă o garanție pentru investitori că banii vor fi investiți în proiecte sociale și sustenabile, combinând astfel tranzacțiile financiare cu prioritățile noastre politice”, a declarat comisarul european Johannes Hahn, responsabil cu bugetul și administrația.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE