2024-05-04 03:48

România a înregistrat pierderi de peste 25 de MILIARDE de euro prin neaderarea la Spațiul Schengen

 |  10:53
România a înregistrat pierderi de peste 25 de MILIARDE de euro prin neaderarea la Spațiul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi că pierderile suferite de România prin faptul că nu intră în spaţiul Schengen depăşesc suma de 25 de miliarde de euro.

"Pierderile înregistrate de România în cei 11 ani de când îndeplineşte toate condiţiile şi nu beneficiază şi de drepturile aferente sunt incomensurabile. Am văzut o analiză a unei dintre companiile din Big Four - calculul era undeva la 200 de milioane de lei pierderi pe lună. Faceţi un calcul şi depăşim 25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Spaţiul Schengen", a declarat Bode, citat de Agerpres.

Acesta a fost prezent, joi, la reuniunea tuturor şefilor structurilor de Jandarmerie din Europa, aceasta fiind ultima activitate a Jandarmeriei Române ca deţinătoare a Preşedinţiei Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN) al Forţei de Jandarmerie Europene. A fost predată Preşedinţia către Italia, în cadrul unei ceremonii solemne, şi a fost semnat şi un Memorandum cu Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova, prin care toate forţele de Jandarmerie europene îţi asumă rolul de a oferi sprijin în formarea şi perfecţionarea carabinierilor moldoveni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE