2024-05-07 03:36

Proiect de lege pentru reducerea preţurilor la carburanţi

 |  15:16
Proiect de lege pentru reducerea preţurilor la carburanţi

USR a depus luni un proiect de lege pentru reducerea preţurilor la carburanţi prin scăderea TVA de la 19% la 5%. Prețul benzinei și al motorinei a luat-o razna în România, cele mai ieftine sortimente de carburanți fiind acum în jur de 7 lei.

"USR depune astăzi un proiect de lege pentru scăderea preţului la carburant, prin scăderea TVA de la 19% la 5%. Dacă actuala coaliţie ar adopta acest proiect de lege, atunci preţurile ar reveni la nivelul celor de anul trecut. Vedem cum din ianuarie încoace preţurile la carburant practic au explodat. Am ajuns să plătim la pompă şi peste 7 lei litrul de benzină. Mai mult de jumătate din acest preţ reprezintă acciză şi TVA, care se duc tot la stat, deci principalul câştigător al acestor creşteri de preţuri la carburant este tot statul român. Asta se vede într-o diminuare a nivelului de trai al românilor", a anunţat deputata Cristina Prună, citată de Agerpres.

Aceasta a menţionat că Polonia a aplicat zilele trecute măsura diminuării TVA la 8% pentru carburant şi a redus TVA la 0% pentru o serie de produse de bază.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE