2024-05-06 23:35

Prețul PETROLULUI crește cu 5% după scăderea anterioară

 |  17:44
Prețul PETROLULUI crește cu 5% după scăderea anterioară

Preţul petrolului a crescut cu peste 5%, joi, în contextul în care Emiratele Arabe Unite, producător OPEC, pare să se distanţeze de declaraţiile lansate cu o zi înainte, conform cărora ţara va susţine creşterea producţiei în rândul statelor membre, relatează BBC.

Miercuri, preţul petrolului a scăzut cu până la 17% după ce ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, Yousuf Al Otaiba, a declarat că susţine accelerarea producţiei.

În Statele Unite, contractele futures pe Brent crude creşteau joi cu 5% la 116,6 dolari pe baril. Totodată, contractele futures pe West Texas Intermediate afişau un plus de 4% la 113,2 dolari pe baril, conform datelor MarketWatch, scrie Business Insider.

Petrolul a înregistrat puternice fluctuaţii de preţ în ultimele două săptămâni. Conform unor surse citate de Bloomberg, Emiratele Arabe Unite nu s-au consultat cu alte membre OPEC+ înainte de a lansa declaraţiile de miercuri şi, cel mai probabil, propunerea ambasadorului Al Otaiba a generat tensiuni în interiorul organizaţiei. Cea mai recentă întâlnire a ţărilor membre a durat doar 13 minute, iar statele OPEC au decis să îşi menţină planul de majorare a producţiei cu 400.000 de barili de petrol în luna aprilie, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE