2023-02-04 11:04

Petre Daea îi liniștește pe români: "Avem PÂINE, putem asigura nevoile ţării până la anul viitor!"

 |  16:23
Petre Daea îi liniștește pe români: "Avem PÂINE, putem asigura nevoile ţării până la anul viitor!"

Seceta din ultima lună nu a afectat producţia de grâu. "Avem să şi exportăm", susţine ministrul Agriculturii. Petre Daea a declarat că România are grâu mai mult decât necesarul pentru a asigura alimentarea ţării, dar şi pentru a pregăti culturile viitoare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, astăzi, că până în acest moment, în România s-a recoltat peste 94% din suprafața de grâu.

Totodată, el a dat asigurări că grâul recoltat asigură nevoia internă și cantitatea dă și posibilitatea de export.

Îmbucurător este că avem culturi bune. Noi avem într-adevăr, întreaga cantitatea de grâu necesară ţării şi disponibilităţi pentru export. Deci avem pâine, în aşa fel încât să asigurăm nevoile ţării. Evident şi reluarea culturii, pentru că o parte din cantitatea obţinută se va însămânţa ca şi repronire de noi culturi pentru ciclul următor şi evident, destinaţiile cunoscute de consum uman şi de furaje", a declarat Petre Daea în ședința de Guvern.

Ministrul Agriculturii spune că adaptarea la condițiile climatice i-a ajutat pe fermieri să obțină producții bune și foarte bune la grâu.

La sfârşitul lunii trecute, Petre Daea a mers în județele Brașov, Mureș, Bistrița-Năsăud, Harghita și Covasna, unde a stat de vorbă cu femierii şi a constatat că starea de vegetație a culturilor este una bună.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE