2024-05-04 23:51

Oamenii de afaceri cer AMÂNAREA modificărilor Codului Fiscal

 |  16:39
Oamenii de afaceri cer AMÂNAREA modificărilor Codului Fiscal

Patronatele cer premierului Nicolae Ciucă şi ministrului de Finanțe ca toate modificările fiscale discutate în ultima perioadă să se aplice de anul viitor. Potrivit proiectului de Ordonanţă care urmează să fie aprobat săptămâna aceasta, unele majorări de taxe ar trebui să intre în vigoare din august.

Șeful executivului a spus că se gândi la această propunere, dar Guvernul are în plan ca săptămâna acesta, undeva pe miercuri să treacă pe ordinea de zi a ședinței săptămânale ordonanța privind modificările Fiscale.

Principalele modificări prevăd deduceri de 15% din impozitul pe venit pentru tinerii până în 26 de ani, accize majorate la alcool şi ţigări şi creşterea TVA de la 5 la 9% pentru restaurante, catering, hoteluri.

De luna viitoare, pentru angajații din agricultură și construcții vor fi limitate facilitățile fiscale pentru veniturile de până la 10 mii de lei. Acum pot primi aceste facilități angajații care au salarii de cel mult 30 de mii de lei.

De la începutul anului viitor, cota TVA creşte de la 5% la 9%, atât pentru livrarea de alimente, inclusiv băuturi, dar şi pentru serviciile de restaurant şi de catering şi pentru activităţile de cazare hotelieră.

Această ordonanță de urgență va fi adoptată săptămâna viitoare și aduce modificări care se aplică în două tranșe diferite.

O parte din modificări se aplică de la 1 august, iar celelalte începând cu 1 ianuarie 2023.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE