2024-04-27 00:20

Ministrul Energiei face apel către mineri: ”S-au găsit SOLUȚII pentru rezolvarea situației!”

 |  19:20
Ministrul Energiei face apel către mineri: ”S-au găsit SOLUȚII pentru rezolvarea situației!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

"S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii", a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.

Duminică, ministru Energiei a declarat că minerii care nu şi-au luat salariile vor primi banii „mai devreme de data de 26 februarie”. Sumele vor fi asigurate din Fondul de Garantare a creanţelor salariale gestionat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă.

„Trebuie să se ştie: Complexul Energetic Hunedoara, din 2019, este în insolvenţă, într-o procedură lungă de reorganizare şi cu un ajutor de stat care trebuie returnat în urma unei decizii a Comisiei Europene. Vechea guvernare a dat un ajutor de stat care a fost ilegal consumat şi trebuie  returnat. Sunt datorii foarte mari către furnizori. (...) Ceea ce facem noi acum este o soluţie pe termen scurt pentru ca oamenii să-şi primească salariile”, a declarat Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Ministrul a făcut un apel către mineri să încheie protestul, amintind că termocentrala de la Mintia este oprită, iar oraşul Deva nu are de la energie termică şi apă caldă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-22

In legatura cu acest articol...

Minerii au decis să IASĂ din subteran. Oamenii nu renunță la proteste

Sorin Grindeanu promite că PSD va rezolva problema minerilor

Florin Cîțu îi avertizează pe mineri: În mandatul meu nu se va întâmpla ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE