2024-05-08 19:24

Ministrul Economiei: România are nevoie de o redefinire a politicii naționale în domeniul competitivității economice

 |  11:00
Ministrul Economiei: România are nevoie de o redefinire a politicii naționale în domeniul competitivității economice

România are nevoie de o redefinire a politicii naţionale în domeniul competitivităţii economice, la care trebuie să contribuim cu toţii, susţine ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„România are nevoie de o redefinire a politicii naţionale în domeniul competitivităţii economice printr-o abordare inclusivă bazată pe o sinteză a documentelor şi a politicilor publice din domeniul economic, cercetare-dezvoltare-inovare", a spus ministrul Florin Spătaru, menţionând că Strategia Naţională de Competitivitate 2021-2027 este în dezbatere publică.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis miercuri AGEPRES, prin intermediul proiectului SIPOCA 605, derulat de către Direcţia Politici Industriale şi Competitivitate, Ministerul Economiei îşi propune să dezvolte o strategie coerentă privind implementarea şi evaluarea politicilor publice pe care le coordonează la nivelul instituţiei.

Obiectivele proiectului vizează punerea la dispoziţia Ministerului Economiei a instrumentelor necesare în vederea elaborării, implementării şi monitorizării Strategiei Naţionale de Competitivitate 2021-2027, implicit extinderea sferei de aplicaţie a Atlasului Economic al României către zona utilizatorilor din afara Ministerului Economiei.

Totodată, strategia urmăreşte profesionalizarea şi dezvoltarea competenţelor angajaţilor Ministerului Economiei în domeniul politicilor publice.

"Documentul a fost transmis tuturor agenţiilor de dezvoltare regională, precum şi celor mai importante asociaţii patronale din economia românească, urmând a fi consolidat cu propunerile/observaţiile acestora", a menţionat Florin Spătaru.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 45 de luni începând cu data de 4 martie 2019 având o valoare de 10.483.615,01 lei, fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Observaţiile sunt aşteptate până în data de 15 iunie a.c. pe adresa de e-mail politici.industriale@economie.gov.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE