2024-05-04 07:11

Mii de români au rămas cu “buza umflată”

 |  16:28
Mii de români au rămas cu “buza umflată”

Mii de români au rămas cu "buza umflată". Startul programului „Rabla pentru electrocasnice 2020” se amână pentru o dată ulterioară, din cauza unor probleme ce ţin de securitatea cibernetică a aplicaţiei. Ediţia din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” pentru persoane fizice ar fi trebuit să înceapă, marţi, la ora 12:00. Românii ar fi putut să se înscrie în programul „Rabla pentru electrocasnice 2020” prin intermediul aplicaţiei informatice disponibilă pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere, prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncţionalităţile apărute şi vă asigurăm că AFM va depune diligenţele necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a programului”, se arată într-un comunicat al AFM, citat de Agerpres.

Regulament nou

Conform regulamentului programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, după cum urmează:

300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;

400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;

400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

De asemenea, se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE