2024-04-26 07:28

Germania CREȘTE salariul minim. Cât se va plăti din octombrie

 |  18:02
Germania CREȘTE salariul minim. Cât se va plăti din octombrie

Salariu minim pe economie în Germania ar putea crește la 12 euro pe oră începând cu luna octombrie a acestui an, potrivit stiridiaspora.ro, care citează Der Spiegel. Proiectul pregătit de ministrul Muncii, Hubertus Heil, a fost aprobat miercuri de Comisia pentru Afaceri Sociale.

„Decizia din comitet a stabilit cursul. Un salariu minim de 12 euro este un pas mare. Coaliția a lansat pachete de ajutor și măsuri de criză care ajută oamenii în contextul creșterilor actuale de preț. Dar, în același timp, este importantă stabilizarea veniturilor, pentru că aceasta este baza pentru toți angajații.”, a declarat deputatul SPD, Dagmar Schmidt.

În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro pe oră. O nouă majorare este prevăzută pentru data de 1 iulie 2022, când se va ajunge la 10,45 euro pe oră. Potrivit noii legi, salariul minim ar urma să fie majorat pentru a treia oară în acest an, pe 1 octombrie, la 12 euro pe oră.

Totodată, de la 1 octombrie limita pentru așa-numitele minijoburi ar urma să fie majorată de la 450 la 520 de euro pe lună. Orice venit sub acest prag ar fi scutit de impozitare și contribuții la asigurările sociale.

Proiectul de lege privind majorarea salariului minim pe oră mai are nevoie de aprobarea parlamentului german.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE