2024-04-26 11:41

Două companii de stat, LISTATE la Bursa de Valori București

 |  18:20
Două companii de stat, LISTATE la Bursa de Valori București

Compania Hidroelectrica, cunoscută ca "perla energiei românești", urmează să fie listată la Bursa de Valori București, cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor. Și compania Salrom se pregătește pentru tranzacționarea la bursă.

Este vorba despre un pachet de acțiuni Hidroelectrica de până la 19.94%, deținute de Fondul Proprietatea.

"Listarea Hidroelectrica va avea loc printr-o ofertă pe care Fondul Proprietatea, acționar cu 20% din această companie, o va realiza la Bursa de Valori București. Statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 80% din companie nu va vinde nicio acțiune și va rămâne în continuare acționar majoritar. De asemenea, un aspect important este faptul că în Guvernul României s-a aprobat un memorandum în ceea ce privește listarea Salrom la Bursa de Valori București, companie de stat deținută de Ministerul Economiei cu 51%, iar Fondul Proprietatea cu 49%. La fel ca și în cazul Hidroelectrica, vorbim de o ofertă pe care Fondul Proprietatea intenționează să o lanseze la Bursă pentru acțiunile sale la Salrom, iar statul român va rămâne în continuare cu pachetul majoritar de 51%” a precizat Călin Meteș, director general adjunct investiții Fondul Proprietatea pentru Protv.

Hidroelectrica asigură aproximativ 27-28% din necesarul de consum de energie electrică al României, conform declarațiilor publice ale directorului general al companiei Bogdan Badea.

În paralel se pregătește și listarea Salrom. Societatea Română de Sare estimează o dublare a producției în următorii doi ani, astfel că România are șanse să devină cel mai important producător de sare din regiune.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-18

In legatura cu acest articol...

Guvernul vine cu precizări după accidentul de la CEO Oltenia: ”Nu se pune problema DEMITERII sau demisiei ministrului Virgil Popescu”

Sindicatele din sănătate amenință cu PROTESTE! Cer creșterea SALARIILOR

Virgil Popescu anunță: Cine sunt cei care vor plăti taxa de solidaritate?

Cum poți primi AJUTOR de 2000 de lei dacă devii mamă în 2023




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE