2024-05-04 02:08

Directorul FMI condamnă războiul din Ucraina: ”Ne confruntăm cu o CRIZĂ peste criză”

 |  20:30
Directorul FMI condamnă războiul din Ucraina: ”Ne confruntăm cu o CRIZĂ peste criză”

Joi, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a transmis că războiul provocat de Vladimir Putin a influențat Fondul Monetar Internaţional să îşi limiteze prognozele în ceea ce privește avansul economiei mondiale pentru anul 2022, cât și pentru 2023, având în vedere condiţiile în care preţurile mai mari la alimente şi energie pun obligații asupra economiilor fragile.

Kristalina Georgieva a susținut într-un discurs pronunţat în avanpremiera reuniunilor de primăvară ale FMI şi Băncii Mondiale, ce va avea loc săptămâna viitoare, că Fondul Monetar Internațional reexaminează estimările pentru 143 de economii, care împreună reprezintă 86% din PIB-ul mondial.

Directorul general al FMI, a mai subliniat faptul că pentru majoritatea ţărilor Fondul Monetar Internațional crede în continuare pe o creştere economică pozitivă.

Kristalina Georgieva a declarat că războiul provocat în Ucraina „trimite unde de şoc în întreaga lume” şi provoacă dificultăţi în continuare ţărilor care își revin de pe urma pandemiei de coronavirus.

„În termeni simpli, ne confruntăm cu o criză peste criză”, a menționat Georgieva într-un discurs la centrul de reflexie Carnegie Endowment for International Peace de la Washington.

„În termeni economici, creşterea se îndreaptă în jos iar inflaţia în sus. În termeni umani, veniturile oamenilor sunt în scădere iar greutăţile se înmulţesc”, a adăugat diretorul General al FMI.

Marți, Fondul Monetar Internațional urmează să transmită noile prognoze economice și este de părere că inflaţia este acum „un pericol iminent”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE