2024-04-26 06:49

Cum arată noul model Dacia Duster cu propulsie electrică

 |  18:07
Cum arată noul model Dacia Duster cu propulsie electrică

Noi fotografii cu viitoarele modele Dacia Duster au apărut pe rețelele de socializare. Cele mai recente fotografii-spion indică un element surpriză: o motorizare cu baterii. Detaliile au ieșit la iveală după ce un exemplar Dacia Duster a fost surprins din nou în Spania, în timpul testelor ce preced intrarea în producție, mașina fiind complet camuflată cu folie specifică.

Cum arată noul model Dacia Duster cu propulsie electrică
zoom

Imaginile au apărut în urma testelor la temperaturi negative care au avut ca scop testarea performanțelor motorului și mai ales ale bateriei, în condiții meteo de iarnă. Pe de altă parte, există tot mai multe informații referitoare la noi motoare pe care le va primi Duster 3, pentru a face față normelor Euro 7, scrie profit.ro.

Potrivit martorilor care au putut vedea noul model Duster,  mașina a pornit de pe loc silențios, fiind evident sunetul unui motor electric.  Cea mai probabilă explicație este faptul că Duster 3 va veni încă de la lansare cu motorizarea hibrid 140, care se regăsește pe Jogger.

Performanțele acestui tip de motor sunt comparabile cu cele ale unui diesel de dimensiuni similare, însă marea diferență vine din prețul de achiziție. La Jogger, între nivelul de bază, pe benzină, și motorizarea hibrid există o diferență de 7.000 de euro, diferență care se va păstra cu siguranță și la Duster.

Nu doar hibridul 140 va fi disponibil la data intrării în vigoare a normelor de emisii Euro 7, ci și motorul de 1.2 litri TCe, în varianta mild-hybrid. Acesta a fost prezentat în oferta SUV-ului Renault Austral și va fi instalat și pe Duster, potrivit primelor date neoficiale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE