2022-05-24 06:17

Ce conține Legea OFFSHORE și cum va ajuta România

 |  18:26
Ce conține Legea OFFSHORE și cum va ajuta România

Ministrul Energiei - Virgil Popescu a explicat, miercuri, după ce a fost aprobată Legea Offshore în Senat, că va fi stimulată dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Prin această lege se va asigura independența și securitatea energetică a României.

”Concret este propusă creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari sau egal de 3000 m izobatic şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Prin această lege vom asigura independența și securitatea energetică a României și, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore, a industriilor conexe, precum şi a celor afectate pozitiv de impactul economic indirect şi indus generat de proiectele offshore. Aceste resurse suplimentare de gaze naturale ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochim”, a explicat Virgil Popescu, ministrul Energiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-11

In legatura cu acest articol...

LEGEA OFFSHORE a fost adoptată de Senat. Toate partidele au votat, mai puțin AUR
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE