2024-05-02 14:36

Câți BANI câștigă lunar Mugur Isărescu, în timp ce românilor le recomandă CEAI DE TEI la citirea facturilor

 |  12:26
Câți BANI câștigă lunar Mugur Isărescu, în timp ce românilor le recomandă CEAI DE TEI la citirea facturilor

Într-o perioadă în care prețurile la alimente au explodat, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, le-a recomandat românilor un ceai de tei, ca să se calmeze.

Trebuie precizat că Isărescu încasează lunar și pensie, și salariu.

Potrivit ultimei declarații de avere, pe anul 2020, Mugur Isărescu a încasat salarii dintre trei surse: 966.361 de lei – pentru funcția de guvernator BNR, 30.612 lei – pentru faptul că e membru titular la Academia Română, respectiv 1.330 de lei – pentru activități didactice la ASE. De aici, rezultă, conform calculelor Bugetul.ro, o sumă netă de 998.303 lei.

La veniturile din salarii, potrivit declarației de avere din iunie 2021, Isărescu a beneficiat, în 2020, și de o pensie anuală în valoare totală de 193.740 de lei.

Așadar, potrivit calculelor, doar din pensie și salarii, exceptând veniturile soției, Mugur Isărescu a câștigat, în anul 2020, 1.192.043 de lei – sumă netă. Asta înseamnă că Mugur Isărescu a avut, în 2020, venituri de 99.336,9 lei pe lună – 20.085 de euro pe lună.

Mugur Isărescu: „Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Mai bem câte un ceai de tei”

„Presiunile costurilor s-au transmis cel mai acut pe segmentul alimentelor procesate, cu ponderi ridicate ale cheltuielilor cu materiile prime si transportul.

Preţurile energiei s-au transmis în cotaţiile produselor agroalimentare, pe canalul costurilor cu transportul, îngrăşăminte şi furaje, dar şi pe un fundal, să spunem, de început de panică. Nu ne strică ceva mai multă calmitate.

Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles, dar eu cred că autorităţile noastre trebuie să transmită mai calm. Am înţeles şi eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut cu Eugen Rădulescu.

E un sfat bun pentru că şi acest canal psiho-social al anticipaţiilor, discuţiile care nu se mai termină cu inflaţia şi exagerările sunt specifice, dar nu fac bine”, a afirmat, într-o conferință de presă, Mugur Isărescu, cu privire la scumpiri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE