2024-04-27 04:18

Bogdan Dumitrescu, CEO HTSS: Digitalizarea nu mai este un trend ci reprezintă noua normalitate

 |  12:02
Bogdan Dumitrescu, CEO HTSS: Digitalizarea nu mai este un trend ci reprezintă noua normalitate

Pandemia COVID-19 a produs transformări profunde și ireversibile la nivelul societății. Digitalizarea a fost un trend în continuă expansiune în ultimii ani, însă virusul SARS-CoV-2 a grăbit acest proces.

Într-un interviu acordat Capital.ro, Bogdan Dumitrescu, CEO High-Tech Systems & Software a vorbit despre impactul COVID-19 asupra mediului de business, despre oportunitățile aduse de digitalizare dar și despre soluții IT care promit să transforme și mai mult activitatea de business.

„În contextul crizei, anumite segmente din piața de IT au crescut iar altele au fost temporar înghețate, urmând să fie analizate din nou de către companii în funcție de noile realități post COVID-19.

Totuși, privind în ansamblu, tehnologiile de ultimă generație și digitalizarea activităților au transformat radical modul de realizare a afacerilor. Accentul s-a mutat pe sisteme informatice care asigură accesibilitate de pe orice dispozitiv și din oricare locație, cu accent asupra  planificarii resurselor și protectia datelor.

Aceste transformări au determinat companiile să investească în soluții software adecvate noului model de lucru remote dar și la nevoia de personal bine instruit, pregătit să țină pasul cu noile tehnologii adoptate,” a declarat Bogdan Dumitrescu.

HTSS este o companie românească specializată în furnizarea de soluții software de business. Înființată în 2012, HTSS și-a dezvoltat rapid portofoliul de clienți datorită preocupării pentru inovare, suport rapid și de calitate. Astăzi, portofoliul HTSS numără peste 1000 de clienți din 11 țări, printre cele mai căutate soluții ale companiei fiind cele de management pentru farmacii, pentru clinici și spitale, inclusiv telemedicină și farmacii online: DataKlas Medical, DataKlas eMedical, DataKlas e-Commerce.

HTSS livrează soluții integrate recomandând clienților infrastructură eficientă, care să susțină aplicațiile software implementate acestora.

„Serviciile și soluțiile High-Tech Systems & Software sunt folosite de peste 1000 de clienți, IMM-uri și corporații din diferite domenii de activitate, de la healthcare și retail și până la logistică și financiar. Toate diviziile HTSS contribuie la generarea de plus valoare atât pentru clienți cât și pentru noi, ceea ce ne permite să investim continuu în produsele noastre DataKlas consacrate pe piață, însă cea mai mare pondere în cifra de afaceri este reprezentată de dezvoltarea și implementarea de soluții software dedicate zonei de healthcare și retail.

În dezvoltarea companiei HTSS, menționez că parteneriatele noastre cu Microsoft, HPE, Dell și alți provideri importanti de IT au jucat un rol important.

În momentul de față avem clienți în 11 țări din Europa de Vest, iar în perioada următoare ne dorim să încheiem parteneriate cu diferiți jucători din nordul Europei, zona în care am identificat oportunități reale de expansiune. Tocmai de aceea, investim și ne concentrăm mult pe creșterea echipei, astfel încât să consolidăm fiecare nouă piață în care ne dorim să intrăm pentru a crește cota de piață. În această expansiune căutăm să livrăm soluții în cloud și în sistem SaaS (software as a service),” adaugă Bogdan Dumitrescu.

În ceea ce privește soluțiile IT care se află pe o pantă ascendentă din punct de vedere al solicitărilor din piață, CEO-ul HTSS susține că sunt din ce în ce mai căutate aplicațiile care integrează elemente de AI pentru automatizarea proceselor repetitive și pentru susținerea procesului decizional de business în analize (RPA, Cognitive Automation).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE