2024-05-19 11:31

ANRE a aprobat creșterea prețurilor la energie termică. Orașele care vor plăti cel mai mult, chiar și dublu

 |  17:47
ANRE a aprobat creșterea prețurilor la energie termică. Orașele care vor plăti cel mai mult, chiar și dublu

Iarna va veni cu prețuri mult mai mari la încălzire pentru consumatorii casnici, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat miercuri noile prețuri de producție a energiei termice pentru centralele termice din România, care sunt cu până la 96% mai mari decât anul trecut, din cauza scumpirii gazelor.

Creșteri mai mici de prețuri au fost aprobate doar pentru Complexul Energetic Oltenia – 21,43%, CET Govora – 22,01% și UATAA Motru – 22,68%.

La polul opus, cele mai mari scumpiri au fost aprobate pentru: SC Rulmenți SA Bârlad – 96,29%, Termoficare Oradea – 95,67%, CET Botoșani – SC Modern Calor – 94,77% și CET Arad – 94,64%.

Un număr de 25 de municipii au solicitat alocarea din Fondul de rezervă al Guvernului a sumelor necesare pentru acoperirea unor cheltuieli legate de sistemul centralizat de termoficare, care să poate compensa „creșterea nesustenabilă a prețurilor cu producerea energiei termice”.

Fără aceste sume, primarii susțin că nu pot face față creșterilor de prețuri pentru a încălzi populația, pentru a ține în viață sistemele centralizate de termoficare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE