2024-04-22 19:34

ANAF a pus ochii pe banii bogaților. 300 de români vor fi SUPRAVEGHEAȚI de Fisc

 |  17:32
ANAF a pus ochii pe banii bogaților. 300 de români vor fi SUPRAVEGHEAȚI de Fisc

ANAF a pus ochii pe cei care au o avere mai mare de 25 de milioane de euro. Potrivit reprezentanților ANAF, sunt 300 la număr. Ei vor intra, oficial, pe lista persoanelor fizice cu averi mari. Sub atenta supraveghere a inspectorilor ANAF vor fi și soții, soțiile și rudele acestora.

Este vorba despre un proiect de ordin, pus în dezbatere de ANAF, care arată cum va estima Fiscul averile mari ale românilor. Și anume, o persoană fizică cu avere mare este rezidentă fiscal în România și are o avere mai mare de 25 de milioane de euro. Estimarea averii se face adunând valoarea bunurilor imobile, mobile și a activelor financiare pe care le deține, atât în țară cât și în străinătate.

Prin această măsură ANAF vrea să verifice dacă persoanele cu averi impresionante se aliniază la normele fiscale și plătesc toate dările către stat. Totodată, soţii, soţiile și rudele acestora, până la gradul al doilea, vor intra sub supravegherea Fiscului.

Baza de date cu bogații din țară se va actualiza o dată la 3 ani, prin introducerea altor noi nume, și o dată la 6 ani, în vederea eliminării celor care nu mai îndeplinesc criteriul, transmite Digi24.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-03

In legatura cu acest articol...

MS: Opt noi MEDICAMENTE GRATUITE pentru bolnavii de CANCER, diabet şi boli rare

Bugetul Capitalei pe 2023 a fost aprobat! Nicușor Dan se laudă cu o premieră

PSD insistă: Taxa de solidaritate este NECESARĂ pentru scăderea impozitării muncii

ANRE: Furnizorul de energie electrică are obligația să eșaloneze la plată sumele datorate de client
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE