2024-04-26 09:56

AMENINȚĂRI în domeniul securității cibernetice. Ce domenii au fost afectate în pandemie

 |  22:23
AMENINȚĂRI în domeniul securității cibernetice. Ce domenii au fost afectate în pandemie

Potrivit unui buletin special emis de SRI, la nivel global s-au intensificat amenințările din spațiul cibernetic, inclusiv în România. Au fost afectate domenii cheie pentru gestionarea crizei COVID-19 precum sănătate, administrație publică sau educație.

Nevoia unei strategii de securitate cibernetică, la nivel național și internațional, implică inclusiv dezvoltarea unor parteneriate între instituțiile publice, private și academice pentru cercetarea și dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică, de cea mai înaltă tehnologie, precum și pentru formarea, motivarea și menținerea resursei umane în ecosistemul cibernetic. 

„O problemă importantă cu care se confruntă industria de securitate cibernetică este criza tot mai acută de competențe și de personal calificat. Pentru a soluționa această provocare, noi am stabilit încă de la început parteneriate și colaborări cu universități de top din Irlanda, România și Polonia, contribuind activ la pregătirea următoarei generații de absolvenți de informatică și atragerea ei în programe de training și internship. De asemenea, pornind de la faptul evident că sunt mai mulți bărbați decât femei angajați în serviciile de securitate cibernetică, Smarttech247 a capitalizat acest bazin important de talente valoroase, înființând în 2020 o academie destinată exclusiv pregătirii lor prin programul „Women în Cyber Security", a precizat Raluca Săceanu, managerul general Smarttech247.

În România, aceste parteneriate de training și cercetare s-au dezvoltat cu Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor și cu Academia de Studii Economice din București, proces care va continua și în viitor prin extinderea colaborării și cu alte instituții de învățământ. În echipa din România se regăsesc foști studenți pregătiți în programe de internship și training in-house. Smarttech247 a anunțat noi posturi disponibile printre care și un program pentru studenții și absolvenții facultăților de profil. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE