2024-04-26 13:17

Acționarul principal Euroins aruncă VINA pe ASF: „E o criză provocată artificial”

 |  18:09
Acționarul principal Euroins aruncă VINA pe ASF: „E o criză provocată artificial”

După audierea ASF-ului în Parlament, Euroins, liderul pieţei RCA din România, a anunţat că va contesta în instanţă decizia ASF de retragere a licenţei de funcţionare. Assen Hristov, președintele Consiliului de Supraveghere al EUROHOLD, acționarul principal al Euroins România, a dezvăluit că a avut mai mult dispute cu o anumită echipă din ASF.

”În ultimii doi ani, ASF nu ne-a solicitat să corectăm nicio informație transmisă. Nu este prima dată când avem dispută cu echipa ASF și vreau să subliniez: nu Autoritatea ASF, ci o echipă a ASF. Și întrucât nu știam clar care sunt cauzele, de ce a fost provocat acest raport, nu am hotărât să înlocuim aceste contracte printr-un contract nou care să corespundă tuturor cerințelor Autorității de Supraveghere.

Prin decizia luată, bordul ASF fiind indus in eroare, bordul a luat decizia ca urmare a raportului întocmit de dl Ionescu, Roșu si încă câteva persoane. Decizia luată de către bord duce la următoarele daune provocate cetățenilor: 400 de milioane pierderi pentru Fondul de garantare, între 350 și 500 de milioane pierderi. Această decizie duce la o criză pe piața asigurărilor, o criză provocată artificial. Până ieri toate companiile de asigurare efectuau plăți” a subliniat Assen Hristov, președintele Consiliului de Supraveghere al EUROHOLD, acționarul principal al Euroins Romania.

Sursa: TVR 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-20

In legatura cu acest articol...

Șeful ASF, acuze la adresa Euroins și City Insurance: "Ambele companii erau Muma Pădurii pentru populaţie"

COTAR acuză ASF în scandalul Euroins: De ce nu respecți legea?




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE