2022-08-13 21:59

Viorel Hrebenciuc, REACȚIE după ce a fost CONDAMNAT la 3 ani de închisoare cu executare

 |  18:40
Viorel Hrebenciuc, REACȚIE după ce a fost CONDAMNAT la 3 ani de închisoare cu executare

Viorel Hrebenciuc a fost ridicat, marți seară, de la domiciliul său, după ce magistrații CAB l-au condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare.

Fostul deputat PSD a refuzat să facă vreo declarație în timp ce polițiștii în conduceau la mașină pentru a fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Judecătorii Curții de Apel București au dat verdictul definitiv în dosarul de mare corupție în care fostul lider al PSD Viorel Hrebenciuc și fosta șefă a CNA, Laura Georgescu au fost condamnați la pedepse cu executare pentru fapte de mare corupție.

Mai exact,judecătorii CAB au respins apelurile formulate de Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu și au menținut decizia Tribunalului București în cazul celor doi. Curtea de Apel București amânase, în 20 august, pentru a treia oară, luarea unei decizii definitive în dosarul „Giga Tv”, în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la închisoare cu executare.

După dezbaterile care s-au finalizat pe 18 mai, completul de judecată stabilise pronunțarea pentru 25 iunie, însă la acea dată CAB a amânat din nou luarea unei decizii pentru data de 3 august, iar apoi pentru vineri. A urmat o nouă amânare pentru marți, 14 septembrie.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la finalul anului 2019, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost, la rândul său, condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Și fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare.

De ce a fost condamnat Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susţineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE