Protecția Consumatorului atrage atenția turiștilor de ani de zile asupra unui aspect care este de multe ori necunoscut de aceștia. Nouă din zece localuri de la malul mării pun sănătatea turiștilor în pericol - au arătat-o controalele autorităților.
Mulți comercianți ignoră cele mai elementare norme de igienă și țin mâncarea gătită în căldură sau în condiții insalubre. În plus, turiștii care îți doresc să mănânce hamsii, primesc în farfurie, fără să știe, șprot, adic un pește mult mai ieftin. Evident, comercianții nu ar face așa ceva dată nu ar ști că cei mai mulţi dintre clienții lor nu ştiu să facă diferenţa între peşti.
Cum faci diferența între șprot și hamsiiȘprotul, numit și țață, ciacia, ceacea, este un pește marin mic de 8-16 cm și este mai ieftin decât hamsia. În general, 1 kg de șprot se vinde cu 12 lei, în timp ce 1 kg de hamsii costă aproximativ 22 de lei. Cei doi pești seamănă, dar cunoscătorii îi pot deosebit.