2024-05-04 21:40

SURSE. O nouă șansă pentru România să adere la Spațiul Schengen!

 |  21:20
SURSE. O nouă șansă pentru România să adere la Spațiul Schengen!

Următoarea șansă a României de a ajunge din nou pe agenda Consiliului JAI pentru aderare la Spațiul Schengen este în luna februarie, au transmis, vineri seară, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Atunci liderii europeni se vor reuni într-un summit extraordinar în care se va discuta despre migraţie. Totuși, dacă preşedinţia suedeză nu va accepta extinderea, o decizie în privinţa admiterii României în Schengen în anul 2023 este aproape imposibilă.

”Intuitiv, daca preşedinţia suedeză nu va accepta extinderea, şansele ca decizia să mai mai fi luată în anul 2023 sunt foarte mici”, au transmis sursele citate, care susțin că strategia din JAI nu a fost greşită, pentru că “am câştigat empatia şi sustinerea celorlalte state UE pentru România şi totodată a fost expusă ipocizia statului austriac”.  

”Dacă România ar fi cerut amânarea, am fi fost consideraţi nepregătiţi. Dacă ratăm şi martie, este şi acum pe masă varianta în care să ne adresăm în justiţie, deşi procesul dureaza doi ani cel puţin şi e nevoie de coordonare cu celelalte instituţii. Aşteptăm finalizarea alegerilor în Austria. Asta este şi miza pentru martie”, au mai afirmat sursele guvernamentale.  


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE