2024-04-30 12:50

ȘOCANT: Apelul la 112 făcut la 13 MINUTE de la izbucnirea incendiului de la ATI Piatra -Neamț

 |  11:43
ȘOCANT: Apelul la 112 făcut la 13 MINUTE de la izbucnirea incendiului de la ATI Piatra -Neamț

Apar informații de neinteles despre tragedia de la Piatra -Neamț. Conform unor informații citate de Antena 3, apelul la 112 a fost făcut la 13 minute de la izbucnirea incendiului de la ATI. Se pare că flăcările au izbucnit la 18:35 însă apelul a fost făcut la 18:48, lucru care vine să confirme că pacienții nu erau supravegheați de niciun cadru medical în clipa tragediei.

În urma incendiului de sâmbătă seară de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.

Un angajat al spitalului a povestit că a ajuns la spital chiar la puțin timp după teribilul incendiu și spune că a auzit o bubuitură puternică. După ce incendiul a fost stins, bărbatul a intrat în spital unde a văzut paturile arse. El a descris și intervenția echipajelor de salvare. Angajatul spitalului a spus că echipamentul medicilor a luat foc din cauza temperaturilor ridicate.

”Nu știam ce se întâmplă. Era lumea agitată pe jos. Erau mașini, cu schimbul de tură, cu asta, parcate aiurea și nu prea au avut, s-au cam chinuit să intre pompierii. Și, după aceea, când m-am dat jos din mașină, deodată: BUF! Erau și asistente în salon. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon”.

Bărbatul a mai spus că se vedeau flăcările de la coltul străzii, iar unul dintre geamuri a bubuit.

– V-ați speriat.

– Nu am știut ce se întâmplă. Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare.

– Și medicii?

– I-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior.

– Și când ai ajuns? 

– Erau pe hol. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți.

– Pacienții erau încă în salon?

– Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol.

– Toți?

– Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU. Angajatul spitalului a spus că echipamentul medicilor a luat foc din cauza temperaturilor ridicate, potrivit Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE