2024-05-04 10:33

Şapte medici de la SJU Galaţi, trimiși în judecată pentru UCIDERE DIN CULPĂ. Au lăsat un pacient să moară în frig

 |  14:28
Şapte medici de la SJU Galaţi, trimiși în judecată pentru UCIDERE DIN CULPĂ. Au lăsat un pacient să moară în frig

Șapte medici de la Spitalul Județean Galați au fost trimiși în judecată pentru ucidere de inculpă după ce ar fi lăsat un pacient în stare gravă să moară in frig. Cadrele medicale sunt acuzate și că au întârziat realizarea testelor COVID.

Acest dosar în care sunt implicați șapte medici de la Spitalul de Urgența din Galați, a început în urmă cu aproximativ o lună și jumătate când victima Nicu Florin Chirilă (46 ani) și-a pierdut viața inexplicabil, plimbat între spitale, având pneumonie.

Episodul șocant s-a petrecut în urmă cu aproximativ un an. Pentru că prezenta semne de gripă, Florin Chirila (foto) a mers la spital, unde a așteptat 12 ore pe o bancă, în curtea unității medicale, ca să afle rezultatul testului de Covid și pentru a putea fi văzut de un medic.

Epuizat, omul plecat acasă, dar noaptea a aflat că rezultatul e negativ. În următoarea dimineață, pentru că tușea și avea febră, soția lui a sunat la 112, iar pacientul a fost preluat de o ambulanță și dus din nou la Spitalul de Urgență. Apoi la Spitalul TBC și înapoi la cel de Urgență.

În următoarea noapte, bărbatul a murit, iar investigațiile au arătat că avea pneumonie. Procurorii consideră că cei șapte medici cu care a interacționat la spital, patru de la Unitatea de primiri Urgențe și trei de la un laborator de analize, ar fi răspunzători de moartea lui, pentru că nu l-au examinat și nu l-au tratat la timp.

Dosarul are acum 72 de volume și a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați prin rechizitorul Parchetului Curții de Apel.

Toți cei șapte inculpați medici, patru din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și trei de la laboratorul de analize, sunt acuzați de omor din culpă, potrivit Antena 3.

Inițial, prin ordonanța de control judiciar, le-a fost interzis celor șapte medici să profeseze, însă instanța a anulat această interdicție.

Dosarul a fost împărțit în mai multe bucățele pentru fiecare medic, ceea ce va face să dureze mai mult rezolvarea cazului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE