2024-05-04 15:21

România ar fi primit COMENZI pentru furnizare de ARMAMENT în Ucraina

 |  14:40
România ar fi primit COMENZI pentru furnizare de ARMAMENT în Ucraina

Ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat marţi că partenerii occidentali, printre care a nominalizat și statul român, lucrează pentru aprovizionarea cu armament a ţării sale şi deja au fost încheiate pentru anul viitor numeroase contracte pentru furnizarea de arme şi muniţii.

"Complexul militar-industrial american funcţionează deja. Unul dintre subiectele-cheie ale fiecărei reuniuni în format Ramstein (reuniuni la nivelul miniştrilor apărării din ţările care sprijină Ucraina - n.r.) este obligatoriu lansarea unor comenzi de producţie către ţările care sprijină astăzi Ucraina în acest război. Până în prezent, au fost deja plasate comenzi, şi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări", a declarat Oleksii Reznikov într-un interviu pentru televiziunea naţională, citat de agenţia Interfax-Ucraina.

"Şi o să vă spun sincer, fără să dezvălui mari secrete, pentru anul viitor avem deja o mulţime de contracte pentru a ne fi furnizate atât armele, cât şi muniţia necesară pentru acestea. Iar contracte similare, ştiu deja cu siguranţă, sunt informat de miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări că şi ei au semnat deja contracte. Şi vreau să subliniez acest lucru: pe tot parcursul anului. Asta în mod sistematic, lunar, pentru a asigura stabilitatea rezistenţei noastre, stabilitatea capacităţii noastre de a învinge. Acesta este un aspect foarte important", a mai declarat Reznikov.

Oficialul ucrainean a menţionat că prioritatea partenerilor occidentali este apărarea antirachetă şi antiaeriană a Ucrainei - prin frunizarea mai multor sisteme Iris-T, NASAMS, Crotale etc. - apoi vehiculele blindate, artileria şi muniţia pentru acestea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE