2021-04-15 10:53

Producător cunoscut de vinuri, acuzat că a deversat ilegal în rețeaua de canalizare deșeuri de la fabricarea vinului

 |  16:30
Producător cunoscut de vinuri, acuzat că a deversat ilegal în rețeaua de canalizare deșeuri de la fabricarea vinului

Operatorul de apă Hidro Prahova a sesizat autorităţile cu privire la faptul că în canalizarea din comuna Ceptura au fost deversate, "deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov", fapt ce a dus la poluarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare din localitate. Reprezentanţii companiei de apă susţin că deşeurile provin de la unul dintre producătorii de vin din zonă și au fost deversate printr-un racord ilegal.

A fost anunţată Administraţia Naţională Apele Romane, dar şi Garda Naţională de Mediu din Prahova cu privire la deversarea de "ape neconforme" în reţeaua de canalizare a comunei Ceptura. Conform oficialilor companiei de apă, deversarea este "de natură a produce poluarea reţelei publice de canalizare şi a Staţiei de epurare din comuna Ceptura". 

"În data de 3 martie 2021, potrivit unei note de constatare întocmite de reprezentanţi ai societăţii Hidro Prahova SA şi Poliţia Locală din comuna Ceptura, pe canalul colector din zona amonte faţă de gura de evacuare a Staţiei de epurare Ceptura, au fost depistate deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov. Acestea au fost deversate în reţeaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocând grave deficienţe în funcţionarea Staţiei de epurare Ceptura. Sursa poluării a fost identificată ca fiind unul dintre producătorii de vinuri din zonă. Numele acestuia şi probele privind deversarea ilegală au fost comunicate autorităţilor, conform procedurilor în vigoare şi legislaţiei aplicabile. Faţă de această situaţie, societatea Hidro Prahova SA a solicitat instituţiilor competente ale statului să intervină pentru a opri acţiunea de poluare a canalului”, transmite Hidro Prahova în postarea de pe reţeaua de socializare, care mai adaugă că "potrivit prevederilor contractuale, apele uzate evacuate de agenţii economici trebuie să respecte limitele maxim admise prin legislaţia în vigoare”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE