2022-08-15 22:59

Prințului Charles, acuzat că ar fi primit un milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden

 |  13:12
Prințului Charles, acuzat că ar fi primit un milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden

Conform The Sunday Times, Prinţul Charles a primit o donaţie de un milion de lire sterline pentru organizaţia sa de caritate din partea rudelelor lui Osama bin Laden.

Sursa citată susţine că Prințul Charles a acceptat plata de la Bakr bin Laden, patriarhul familiei saudite, şi de la fratele său Shafiq. Cei doi ar fi avut o întâlnire la Clarence House din Londra, pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost împuşcat mortal de forţele speciale americane într-un complex din apropierea Islamabad, scrie Mediafax.

Reprezentanţii organizaţiei de caritate contestă multe dintre aceste afirmaţii, spunând că decizia de a accepta donaţia a fost luată exclusiv de administratori.

Bakr şi Shafiq bin Laden sunt fraţi vitregi ai lui Osama, înrudiţi cu fondatorul al-Qaida prin intermediul tatălui lor, Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen. Nu există nicio sugestie că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi sponsorizat sau ar fi fost implicat în acte de terorism.

O sursă apropiată de organizaţia caritabilă a declarat că, după o examinare amănunţită a problemelor, administratorii au ajuns la concluzia că acţiunile unui membru al familiei Bin Laden nu ar trebui să păteze întreaga familie.

Săptămâna trecută, Comisia de caritate a declarat că nu va lua nicio măsură suplimentară în legătură cu rapoartele conform cărora Charles a primit în total 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, relatează The Guardian.

The Sunday Times a relatat că banii au fost înmânaţi prinţului de Wales într-o valiză într-o ocazie, într-un geamantan într-o altă ocazie, precum şi în saci de transport Fortnum & Mason.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE