2024-05-07 04:40

Prima reacție a primarului Robert Negoiță după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu

 |  16:00
Prima reacție a primarului Robert Negoiță după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a a avut o primă reacție după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu contractul de salubrizare cu Rosal Grup. Edilul susține că în acest caz a procedat corect, respectând procedurile legale şi în interesul comunităţii, potrivit Agerpres.

"Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acţionat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele şi nevoile comunităţii sectorului nostru. Trebuie să avem încredere în actul de justiţie din România şi în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate şi se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale şi în interesul comunităţii", a scris Robert Negoiţă, luni, pe Facebook.

Edilul Sectorului 3 a adăugat că este de datoria procurorilor să deruleze investigaţii şi verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituţiile din ţară: "Vreau să asigur atât organele de anchetă, cât şi pe cetăţenii Sectorului 3, care sunt şi beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere şi colaborare. Concret, în momentul de faţă, acuzaţia care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018".

Procurorii DNA au dispus luni efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care se numără şi primarul Sectorului 3 pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite cu consecinţe deosebit de grave şi o infracţiune de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite cu consecinţe deosebit de grave. DNA afirmă că faptele reţinute ar fi constatate în contextul în care, în perioada anilor 2000-2018, în  Sectorul 3 s-au încheiat 54 acte adiţionale la un contract de salubrizare cu Rosal Grup, prin care fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-21

In legatura cu acest articol...

Robert Negoiță, pus sub urmărire penală de DNA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE