2021-04-15 11:47

Poliţiştii torţionari de la Secţia 16, acuzaţi de o nouă VICTIMĂ. Ce i-au făcut unei femei

 |  23:32
Poliţiştii torţionari de la Secţia 16, acuzaţi de o nouă VICTIMĂ. Ce i-au făcut unei femei

O femeie de 40 de ani a fost agresată şi insultată în mod repetat de către poliţişti de la Secţia 16 din Capitală.

Poliţiştii torţionari de la Secţia 16, noi acuzaţii de umilire şi rele tratamente

Incidentul a avut loc în 2019 iar cei acuzaţi de victimă sunt aceiaşi poliţişti care au reţinut şi torturat în luna septembrie 2020 doi bărbaţi care le-au reproşat agenţilor că nu poartă măşti de protecţie.

Femeia a fost reţinută pentru că nu avea buletinul asupra ei. Cazul său a fost dezvăluit de avocatul Adrian Cuculis.

Cuculis este cel care le reprezintă în prezent pe familiile cei doi bărbaţi torturaţi, după ce aceştia au depus plângere împotriva agenţilor şi au murit în condiţii încă neelucidate.

Povestea femeii umilite de poliţişti

Potrivit avocatului, femeia i-a descris pe agenţi ca fiind polişiţii de la Secţia 16 cercetaţi în dosarul de tortură.

"În urma morţii lui Ionuţ, băiatul umilit de poliţiştii Secţiei 16, apar alte victime umilite şi batjocorite de aceeaşi gaşcă. Povestea Ruxandrei: în 2019 a fost oprită în faţă blocului de aceeaşi poliţişti.

Pentru că le-a cerut voie să urce până în imobil să-şi ia buletinul, a fost trântită la pământ, încătuşată. Mi-a declarat că a fost sigură că este victima unui viol, din modul de operare.

A fost urcată în maşina de poliţie şi înjurată de poliţişti. Au fost chemate 9 maşini de intervenţie pentru o femeie de 40 de ani, pe care o aştepta copilul acasă.

După două ore de injurii ('eşti o babă', 'credeam că eşti mai tânără', 'nu va băgaţi, că e drogată', 'ai făcut trotuarul') şi după ce s a confirmat că nu era nici drogată şi nici băută, au lăsat-o să plece", a arătat avocatul Adrian Cuculis potrivit Antena 3.

După doi ani, plângerea femeii umilite nu este soluţionată

Potrivit acestuia, Ruxandra are un certificat cu 2 zile de îngrijiri medicale şi o plângere penală depusă.

"Dosarul zace de doi ani dosarul în sertare la Secţia 14, asta după ce dosarul - culmea - a fost preluat de Secţia 16", mai arată avocatul.  

Informaţiile vin într-un moment în care ancheta penală în cazul poliţiştilor-torţionari de la Secţia 16 din Capitală a luat o turnură neaşteptată. Victimele care şi-au spus public povestea – doi bărbaţi de 39, respective 51 de ani – au murit, pe rând, în ultimele două săptămâni.

Bărbaţii torturaţi în Secţia 16 au murit în ultimele două săptămâni

Primul, Teodor Nicolae Gheorghe, 51 de ani, a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind internat în spital cu o boală incurabilă.

Al doilea, Ionuţ Mihai Ghiorghe, 39 de ani, a fost găsit, vineri, decedat în apartamentul unui prieten, iar procurorii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. 

Pe data de 19 martie, trei din cei opt poliţişti de la Secţia 16 din Capitală au fost plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii le-au admis contestaţiile împotriva deciziei de arestare preventive instituită de instanţa ierarhic inferioară. 

Astfel, Viorel Constantin Şeicaru (vicepreşedintele unei alte organizaţii sindicale), Viorel Răzvan Lupu şi Dorin Nine au voie să părăsească imobilele indicate de ei în faţa instanţei. Ei au scăpat definitiv de măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Bucureşti.

Alţi cinci poliţişti de la Secţia 16 sunt cercetaţi în libertate, cu măsura controlului judiciar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE