2024-05-03 11:25

Percheziții DNA la sediul Poliției Române. Ce caută procurorii?

 |  12:12
Percheziții DNA la sediul Poliției Române. Ce caută procurorii?

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, marţi, percheziţii la două adrese din Bucureşti, între care sediul Poliţiei Române, anunță G4Media. Este vizat un dosar privind presupuse fapte asimulate celor de corupţie la achiziţionarea de echipamente pentru dotarea poliţiştilor. La acea perioadă, Ministerul Afacerilor Interne era condus de Marcel Vela.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale”, a transmis DNA.

Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se fac percheziţii domiciliare în două locaţii situate în municipiul Bucureşti, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice.

”Poliţia Română sprijină toate activităţile de verificare, derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Pentru aflarea adevărului şi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei de fapt, ca de fiecare dată, instituţia pune la dispoziţia celorlalte autorităţi documentele necesare”, au transmis și reprezentanţii IGPR.

Poliția Română anunța în octombrie 2020 că au fost cumpărate 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 1.500 de veste antiglonţ şi 5.500 de maiouri de protecţie, precum şi 4.000 de bastoane cu electroşocuri.

Sindicatul Europol atrăgea atunci atenția că „IGPR a preferat să achiziționeze 12.000 de bastoane cu electroșocuri model X 10, fabricat din duraluminiu, fiind prevăzut cu bec LUXEON 3 Watt(18 lumeni), a cărui durată de utilizare este de până la 100.000 de ore, în detrimentul pistoalelor cu electroșocuri (taser) care puteau fi utilizate de la distanță, prin intermediul cărora interacțiunea dintre polițiști și agresori era limitată iar intervenția s-ar fi efectuat în condiții mult mai sigure”. Aceste bastoane dispun de 2 baterii reîncărcabile, fiecare a câte 4000 mA, cu o durată de utilizare de 180 de minute pentru o încărcare completă, putând fi reîncărcate de până la 500 de ori la priza de 220 V. Puterea electroșocului produsă de acest dispozitiv este de aproximativ 100.000 de KV, iar greutatea totală este de 539 de grame, spuneau sindicaliștii din Europol.

 

Percheziții DNA la sediul Poliției Române. Ce caută procurorii?
zoom
2

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE