2024-05-06 06:26

PERCHEZIȚII ale polițiștilor la Primăria Sectorului 5, din Capitală

 |  12:20
PERCHEZIȚII ale polițiștilor la Primăria Sectorului 5, din Capitală

Poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate. Informațiile venite pe surse din rândul anchetatorilor arată că ar fi vorba despre Primăria Sectorului 5 din București.

Conform surselor din anchetă, este vorba despre perchezitii făcute de Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare din Poliția Capitalei. Este vizată o sumă de 27 milioane de lei, bani dați de fostul primar Florea finanțări către un ONG (”Împreună pentru Sectorul 5”), care nu era de utilitate publică.

ONG-ul a vidanjat scări de bloc, a cumpărat legume-fructe, a aranjat niște parcuri și alte investiții care nu pot fi identificate. Au fost 4 finanțări, dintre care 2 în vara lui 2020, anul alegerilor locale.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat Poliţia Capitalei.

Totodată, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală.

"În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii", a transmis sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE