2024-05-07 21:11

Ordin de la Armată: “Fără construcții pe plaja de la Corbu”

 |  23:19
Ordin de la Armată: “Fără construcții pe plaja de la Corbu”

Primăria comunei Corbu a fost avertizată de Ministerul Apărării Naționale să nu mai emită autorizații de construire "de orice fel sau destinație" în proximitatea cazărmii 3501 Capul Midia, iar restricția vizează implicit toată plaja sălbatică de la Corbu.

MApN anunță că pe o rază de 1,5 km față de limita exterioară a cazărmii nu mai sunt permise construcții de orice fel, informează Dobrogea Live. Motivul invocat este că aceste construcții și instalațiile aferente produc paraziți în spectrul electormagnetic, care afectează funcționarea echipamentelor militare.

MApN atrage atenția și că sănătatea populației ar putea fi afectată, ținând cont de faptul că tehnica militară din cazarmă emite radiații foarte puternice, de zeci de Kw. De aceea, recomandarea este ca pe plaja din Corbu să nu fie permise nici măcar amenajările provizorii de sezon.

Primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare, se scuză și afirmă că Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei nu l-a înștiințat că nu putea emite Autorizație de Construire fără avizul Statului Major, însă în prezent se conformează rigorilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE