2024-07-21 20:41

Metodă inedită de a FURA energie electrică: "Maimuță" montată în contoare

 |  11:14
Metodă inedită de a FURA energie electrică: "Maimuță" montată în contoare

Trei persoane au fost reținute în Olt, în urma mai multor percheziții efectuate într-un dosar de furt de energie electrică. În furt sunt implicați și angajați ai firmelor furnizoare.

Perchezițiile au avut loc joi, 13 octombrie 2022, pe raza județului Olt. Anchetatorii au descoperit la mai multe adrese contoare de energie electrică „adaptate” pentru a putea întrerupe cu o telecomandă înregistrarea consumului.

Conform anumitor surse, adresele vizate sunt din localitățile: Brebeni, Crâmpoia, Caracal, Mărunței, Găvănești, Piatra-Olt și Slatina, fiind vorba atât de persoane fizice, cât și de firme.

„În dimineața zilei de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Anchetatorii au descoperit și cum se realiza furtul. „Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, au mai precizat polițiștii.

Nouă persoane au fost conduse la audieri, la percheziții descoperindu-se și ridicându-se mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. Trei dintre acestea, persoane bănuite că montau dispozitivele care împiedicau înregistrarea consumului, au fost reținute.

„În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de azi, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale”, mai precizează Poliția Olt.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE