2024-05-02 18:37

Medicul Mircea Beuran, ACHITAT de instanță în dosarul șpăgii de 10.000 de euro

 |  23:31
Medicul Mircea Beuran, ACHITAT de instanță în dosarul șpăgii de 10.000 de euro

Tribunalul Giurgiu a dispus astăzi achitarea medicului Mircea Beuran, în dosarul în care acesta este acuzat că a primit bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro pentru a numi în funcție un coleg.

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Beuran a fost achitat în baza art.16 lit.a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

Totodată, acesta a scăpat și de sechestrul asupra sumei de 10.000 de euro, aflată într-un cont bancar al său.

Medicul a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2021, mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, pe motiv că mediatizarea excesivă şi notorietatea lui "sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti".

Conform DNA, în decembrie 2018, când îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' Bucureşti, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF "Carol Davila".

Cu toate acestea, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE