2023-09-22 05:02

Lector de la Universitatea ”Babeş-Bolyai”, REȚINUT pentru luare de MITĂ. Cât cerea pentru nota minimă și pentru cea maximă?

 |  10:04
Lector de la Universitatea ”Babeş-Bolyai”, REȚINUT pentru luare de MITĂ. Cât cerea pentru nota minimă și pentru cea maximă?

Un lector în cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reşiţa a fost reţinut pentru luare de mită. Acesta solicita 600 de euro pentru nota minimă la examen şi dublu dpentru cea maximă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a suspectului RUDOLF CRISTIAN, lector universitar, doctor, în cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reşiţa, pentru comiterea a infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale)”, anunţă DNA.

Conform procurorilor, în 11 li respectiv 16 februarie, Rudolf Cristian ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de ban pentru promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluţia şi dezvoltarea Uniunii Europene” sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuţiilor de serviciu de cadru didactic.

Suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand: 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiaşi examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În acest  context, la data de 18 februarie,  Rudolf Cristian ar fi şi primit sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, iar în data de 20 februarie ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care a avut loc şi flagrantul.

Lectorului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Mirercuri, Rudolf Cristian urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea I.G.P.R. - Direcţia de Operaţiuni Speciale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE