2024-07-21 20:26

Decizia CNAIR după ce Florea Dascălu a fost ARESTAT preventiv

 |  10:40
Decizia CNAIR după ce Florea Dascălu a fost ARESTAT preventiv

Conducerea CNAIR a luat luni decizia suspendării contractului de muncă al lui Florea Dascălu, director pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi, care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, în urma unei acțiuni a DNA Timiș.

„Am toleranță zero pentru orice faptă de corupție, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcția și de calitatea persoanelor vizate. Prezumția de nevinovăție trebuie, de asemenea, respectată, însă în situații în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun", a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, conform unui comunicat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara anunță că au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, a suspectului Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acesta a fost reținut într-un dosar de „luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite ( 5 acte materiale)”.

Potrivit procurorilor „în perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE