2024-05-03 18:58

Clopot de 300 de kilograme, furat înainte de a fi montat la o biserică nouă

 |  17:52
Clopot de 300 de kilograme, furat înainte de a fi montat la o biserică nouă

Un clopot uriaş care urma să fie montat la noua biserică Hlincea din Ciurea, județul Iași, a fost furat acum câteva zile, iar hoții încă nu au fost prinși de polițiști. Clopotul avea în jur de 300 de kilograme, era confecționat din bronz şi din alamă şi era inscripţionat numele preotului Iustinian Pârvu.

Preotul Bogdan Mihalachi de la biserica Hlincea, Ciurea, spune că a achiziţionat clopotul de 300 de kilograme de la Mănăstirea "Petru Vodă" cu 21.000 de lei. Preotul susține că a greșit că nu a dus clopotul în curtea unui localnic și l-a lăsat la vedere, pe șantierul bisericii, la care se construiește de doi ani. "Mi l-au luat cum luați un tort din cofetărie. L-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie”, a povestit preotul Bogdan Mihalachi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Preotul ieșean speră ca polițiștii să găsească repede clopotul furat, iar ultima sa speranță este să nu fi fost topit acest clopot, pentru că are o valoare foarte mare.

Valoarea clopotului este una imensă, dar cea mai mare este valoarea morală spune preotul. Pe clopot era inscripţionat numele preotului Iustinian Pârvu şi hramul "Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril", exact hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE